Categoriearchief: Publicaties

Erfgoed

Erfgoed, dichtbundel, 2020, uitgave in eigen beheer. ISBN 978-94-91456-81-7

In Erfgoed blikt de dichter terug op zijn jeugd in het Westland als kind uit een groot katholiek tuindersgezin. Aan de hand van kleine voorvallen, soms ook van droomflarden, leidt hij de lezer binnen in de belevingswereld van een jonge jongen, hoe hij als vanzelfsprekend leefde in het nog rijke roomse leven van alledag. Daarnaast portretteert hij enige familieleden, zoals ze waren in een latere periode van zijn leven. Met name zijn vader, in zijn nadagen als hij tuinder-af is. En zijn moeder als zij wacht op haar dood.

Er spreekt weemoed uit zijn poëzie, over de verloren tijd van eenvoud en geborgenheid, over het Westland dat nog avontuurlijke tuinen had waarin je als kind volop kon spelen. Maar evenzeer is er de liefdevolle kijk van de dichter op zijn ouders, en uiteindelijk op het kind in hem zelf.

Voor een GEDICHT

Voor BESTELLEN

Weg van het sprookje

titelpagina

Weg van het sprookjedichtbundel, 2014, uitgave in eigen beheer

De bundel bevat 7 gedichten, waarin sprookjesfiguren u toespreken. Ze onthullen er hun diepste roerselen, die bepaald niet sprookjesachtig zijn. De gedichten zijn toegankelijk, speels, humoristisch. Een van de gedichten, De prins, behoorde tot de 20 beste van de Turing Nationale gedichtenwedstrijd 2010.
Het boekje is aantrekkelijk in zijn vormgeving. Het is met de hand ingenaaid, bestaat uit verschillende papiersoorten, en bevat bij elk gedicht een illustratie.

Voor een GEDICHT

Voor BESTELLEN

Wat bezielt de keeper toch?

Wat bezielt de keeper toch?, novelle, 40 blz., uitgave 2012, in eigen beheer
ISBN 978-90-484-2501-3

Het begint met een moord op de keeper van een lerarenelftal dat jarenlang speelde in de laagste regionen van het amateurvoetbal. Een keeper, gedreven in zijn sport, maar meer nog in zijn bizarre zoektocht naar de wortels van het keeperschap, in feite naar de diepste grond van zijn bestaan.

Dit verhaal is geen krimi. Er wordt niet echt naar een dader gezocht. Wat is het wél? – Het is een ironische schets van de sfeer en de tradities binnen een groep van voetballende leraren. – Het is een verhaal waarin gangbare psychologische inzichten over de keeper geleidelijk overwoekerd raken door absurde, quasi- wetenschappelijke en uiteindelijk hilarische gedachtegangen over de bijbelse wortels van het keeperschap. – Het is een regelrechte parodie op romanciers als Dan Brown (Da Vinci Code). – Het staat vol verwijzingen naar het lijdensverhaal van Christus, naar de actualiteit van moorddadig geloofsfanatisme, naar de hedendaagse media, naar de redeneertrant van sommige wetenschap. – Het is een spel met namen.

Voor FRAGMENT

Voor BESTELLEN